tiistai 15. marraskuuta 2016

Panang curry

"Ikävä aurinkoa ja lämpöä! Tunnen onnistumisen riemua syödessäni tätä currya, makumaailma johdattaa minut hetkeksi thaimaan makuihin ja tuoksuihin, olen onnistunut!! Kaakeliuunia tosin en uskaltanut lämmittää ihan niin pirusti että herkuttelu lämpötilalla olisin päässyt saamaan johon ajatukseni minut veivät 😂."


Panang curry

300 g broileria suikaleina tai katkarapuja/possua ym...
1-2 rkl öljyä
1-2 rkl panang currytahnaa
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 kaffirlimetin lehteä
0,5-1 tl ruokosokeria
1-2 rkl kalakastiketta
2 rkl suolapähkinöitä
200 ml kookoskermaa
(tilkka vettä)


Kuumenna öljy wokissa ja lisää broilerit, paista kypsäksi ja nosta sivuun. Lisää tilkka öljyä pannulle ja paista currytahna, kaffirlimetin lehdet, lisää hienonnetut valkosipulit ja pyörittele hetki, varo polttamasta valkosipulia ettei sen maku muutu kitkeräksi. Lisää kookoskerma ja loput ainekset sekä myöskin broilerit, hauduta kymmenisen minuuttia, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile jasmiiniriisin kera.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti