keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hillosipulit

"Hillosipulia käytetään salaateissa, lihapadoissa, liharuokien lisäkkeenä sekä cocktailpalojen koristeena."




Hillosipulit

250 g hillosipuleita tai tosi pieniä keltasipuleita.
0,8 dl vettä
1 rkl sokeria (itse tykkään vähäsokerisesta joten maun mukaan)
1 dl väkiviinaetikkaa
Ripaus muskottia
4-6 valkopippureita
1 tl suolaa
Pieni pala inkivääriä (sokerinpalan verran)
2-3 neilikkaa
1 tl sinapinsiemeniä
(Atamonia pakkauksen ohjeen mukaan)

Kuori ja pese sipulit. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada Atamonilla käsiteltyyn purkkiin kiehuvan kuuma seos ja sulje välittömästi. Anna jäähtyä ja siirrä kellariin.

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi! Rakastan hillosipuleita, mutta eipä ole koskaan tulluyt mieleen, että niitä voisi valmistaa myös itse :) Ehkä johtuen siitä, etten ole nähnyt koskaan tuoreena myynnissä eikä kerrostalon parvekkeella paljoa viljellä. Ehkä vielä joku päivä... :)

    Mukavaa syksyä ja säilöntäaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tykätään kovasti hillosipuleista, niitä on pakko aina olla kaapissa! Tämäkin resepti on taas kehitelty omaan suuhun miellyttäväksi, monissa ohjeissa on paljon enemmän sokeria ja ei suolaa ollenkaan.. Itselläni jäi osa keltasipuli sadosta tosi pieniksi joten tein niistä nämä, ajattelin myös kokeilla kun välillä kaupassa on "hyväsipulisia" kevätsipuleita josko niistä myös onnistuisi ja varsille on aina käyttöä :)
      Makoisaa ja aurinkoista syksyä myös sinulle Cebic :)

      Poista
    2. Miekin olen huomannut, että monessa säilöntäohjeessa ei ole suolaa. Siispä pitää aina lisätä ja yleensä just sokeria vähentää. Saa olla kirpeän etikkaista :) Hyvä vinkki tuo kesäsipulien käyttö, tuli just mieleen että shalotitkin voisi toimia!

      Poista
    3. Sinäpäs sen sanoit, nyt visioimaan Shaloteistakin jotain :)

      Poista