perjantai 9. lokakuuta 2015

Salviaperunat

"Ihanat ja kauniit salviaperunat! Ja se TUOKSU joka leijailee uunista näiden kypsyessä, salvia on ihanan aromaattista ja näihin perunoihin se sopii oikein mainiosti. Maukas peruna lisuke niin kalalle, lihalle tai kanalle sekä hyviä myös vaikka dippailuun! Olen myös kokeillut pakastaa salvian lehtiä talven varalle juuri näihin perunoihin ja onnistunut siinä, kannattaa kokeilla. "


Salviaperunat

Perunoita
Salvian lehtiä
Suolaa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

Pese kuorimattomat perunat oikein hyvin ja halkaise pituussuunnassa. Levitä perunanpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin pellille. Pirskottele reippaasti oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria päälle. "Liimaa" jokaiselle perunalle salvianlehti ja käännä ylösalaisin ja toista öljyn, suolan ja pippurin pirskottelu.
Kypsennä uunissa 225 asteessa n. 30-45 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Kokeile kypsyys. Perunat saavat hieman kärvistyä reunoilta mielummin kuin ottaisit ne vaaleana ulos uunista, maku on ihanan sitkeä reunoissa tummuttuaan hieman. Käännä ennen tarjoilua ympäri, alta paljastuu mitä herkullisin ja kaunein peruna! Maustamiseen sopii mainiosti myös sitruunanmehu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti