keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Helppo uunilohi

"Uunilohi on nopea, hyvä ja herkullinen arjen sekä juhlavampienkin ruokailuiden pelastaja! Yhden sortin "pyttipannu" myös, siihen voi laittaa melkeinpä mitä tahansa kaveriksi ja aina toimii, pääasia että raaka-aineet ovat tuoreet ja kalaa ei kannata kypsentää turhan pitkään!"

Helppo uunilohi

600-700 g lohifilettä
1 kalaliemikuutio
Suolaa
Mustaapippuria
1 dl tilliä
10 cm. purjoa
2,5-3 dl kermaa ( jos haluat liemestä juoksevampaa laita vielä tippa (0,5-1 dl) vettä kermapurkin huuhtelusta edellyttäen että kerma jota käytät on kunnon kermaa)

Laita lohi voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle käsillä hajottamasi kalaliemikuutio, ripottele hieman suolaa ja mustaapippuria myös pinnalle. Lado päälle myös hienonnetut tillit ja siivutettu purjo. Kaada lopuiksi kerma koko komeuden huipuksi.
Paista 225 asteessa 15-25 minuuttia, riippuen kalan koosta ja vahvuudesta. Apuna voi käyttää paistomittaria sisälämpötila on sopiva 40-45 asteisena, kala myöskin jatkaa kypsymistä uunista pois otettua noin 3 astetta riippuen kalan koosta ja että peittääkö sen vielä kannella tai foliolla. 50 asteinen lohi on jo kuivaa mutta toki makuasia itse suosin lähellä 40 asteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti