keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Ihana raparperipiirakka

 "Herkullisen leivosmainen raparperipiirakka sopii mainiosti alkukesään, ronkelisti plokkaan piirakkaan raparpereista punaiset varret kauniin värin vuoksi. Itse pidän tästä seuraavana päivänä jääkaappikylmänä, seuraksi voi tarjota myös vaniljakastiketta mutta minusta tämä ei sitä kaipaa!



Ihana raparperipiirakka

Muruseos
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa
 
Pohja
Noin 2/3 muruseoksesta
1 dl piimää
Pieni kananmuna
 
Täyte
Noin 5 dl raparperipaloja, mielellään punaisia varsia
0,5-1 dl kanelisokeria
1 prk/250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
 
Päälle
Noin 1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää joukkoon voisula. Jaa seos kahteen osaan. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjaan. Jätä loput 1/3 osaa "pintamuruksi".
Lisää pohjaosaan piimä ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Pese raparperit ja kuutioi pieneksi, mutta älä kuori. Levitä pohjan päälle puolet raparpereista ja ripottele kanelisokeria hieman päälle. Sekoita keskenään rahka, sokeri, muna ja vaniljasokeri, levitä tämä seos raparperien päälle ja ripottele sen päälle loput raparperit ja taas hieman kanelisokeria. Lopuiksi ripottele muruseos vielä pinnalle.
Paista 175 asteessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä, itse pidän tästä eniten jääkaappikylmänä, seuraksi voi tarjota myös vaniljakastiketta mutta minusta tämä ei sitä kaipaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti