sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kaalipata

Kaalipata

400 g Jauhelihaa
1 iso Sipuli, hienonnettuna
n.1 kg Kaalia, kuutioina
2 isoa Porkkanaa, paloina
0,5 dl Puuroriisiä
Soijaa
Suolaa
Valkopippuria
Mustapippuria
1 Kanaliemikuutio
1 Lihaliemikuutio
n.1 l Vettä
n.0,5 dl Siirappia

Ruskista Jauheliha ja Sipulit, mausta reippaasti Pippureilla, Suolalla ja Soijalla. Ruskista Voissa Kaali. Lado pataan sekaisin Kaalit, Jauheliseos, Porkkanat ja Riisit. Tee pannulla liemi johon sulatat Liemikuutiot ja kaada ainesten päälle niin että peittyvät. Lorota päälle vielä siirappia reilusti. Paista uunissa 200 asteessa n.2 tuntia. Lisää kansi jos tummuu liikaa.
Mitä miedommalla ja kauemmin maltat paistella sitä parempi lopputulos, tarkista lopuiksi maku!
Tarjoile lisäksi Puolukkahilloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti