sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Paprikakurkkusalaatti

"Rakastan säilömistä, tällä kertaa vanha ohje paprikakurkkusalaatti, ihanaa hakea paukkupakkasella kellarista purkki ja laittaa saunan jälkeen Lihiksen väliin tätä, NAM!"

Paprikakurkkusalaatti

1 kg avomaankurkkuja
1 punainen paprika

Liemi,
1 sipuli, kuorittu ja hienonnettu
3 dl vettä
2 dl etikkaa
3 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 rkl sinapinsiemeniä


(Atamonia, pakkauksen ohjeen mukaan, olen tehnyt ilmankin)



Mikäli haluat salaatista vihreämpää niin jätä silloin kuoret kurkkuihin mutta liota siinä tapauksessa niitä yön yli vedessä ja pese sen jälkeen huolellisesti harjalla. Mutta voit myös kuoria kurkut ja kuutioida ne heti niin pääset nopeammin loppuun..

Laita liemen ainekset kattilaan ja keittele 5 minuuttia. Kuutioi sillä välin kurkut sekä paprika ja lisää ne kattilaan. Keitä vielä 15 minuuttia.
Purkita desinfioituihin purkkeihin ja sulje kannet välittömästi. Anna tekeytyä vähintään pari viikkoa, säilytä viileässä kellarissa.


Reseptini on ollut aikoinaan myös "Hyvää ruokahalua" kirjassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti