Suolakurkut
3 kg avomaankurkkuja
Mustaherukanlehtiä
Tillinkukintoja varsineen
Piparjuurta
Valkosipulinkynsiä paloina
Liemi,
2,5 l vettä
2,5 dl etikkaa
1,25 dl merisuolaa
2 tl valkopippureita
1 rkl sinapinsiemeniä
(Atamonia)
(1 dl sokeria, itse en laita)
Liota kurkkuja yön yli vedessä ja pese ne sen jälkeen huolellisesti harjalla. Lado kerroksittain desinfioituihin purkkeihin kurkkuja (joko kokonaisina tai haluamasi mallisina paloina), mustaherukanlehtiä, tilliä, piparjuurta ja valkosipulia,
päälle painoksi tillinvarsia keränä.
Laita kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehauta lientä sen aikaa että suola sulaa, kaada tölkkeihin ja sulje välittömästi. Vie kellariin vähintään 2 viikoksi odottamaan herkuttelua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti