tiistai 3. marraskuuta 2015

Pienet pehmeät jauhelihapiiraset

"Ihanan pehmeitä pikku piirasia vaikka kahvipöytään tai illanistujaisiin, kaurainen pohja tekee piiraista erityisen pehmeitä ja hyvin pehmeänä säilyviä, maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin!"

Pienet pehmeät jauhelihapiiraset n.20-30 kpl

7,5 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
3,5-4 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,75 dl oliiviöljyä

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 punainen paprika
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Suolaa
Mustaapippuria
paprikajauhetta
Soijaa
Oreganoa
0,5-1 dl persiljaa
1 muna
2 dl juustoraastettta

Pinnalle
5-6 tomaattia
N. 4 dl juustoraastetta
Oreganoa

Sekoita kiehuvan veden joukkoon kaurahiutaleet. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi, lisää sen jälkeen suola, öljy ja jauho-kuivahiivaseos.
Tee sillä välin kun kaura-vesi jäähtyy, täyte. Paista jauheliha ja sipulisilppu sekä lisää joukkoon hienonnettu paprika sekä valkosipuli. Mausta seos lopuiksi "hyvin" ja lisää myös persilja, anna jäähtyä ja sekoita sen jälkeen muna ja juustoraaste joukkoon.
Levitä noin ruokalusikallisia taikinaa pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi noin 8-10 cm pohjiksi (taikinan kuuluu olla "puuromaista"), jaa sen jälkeen jauhelihatäyte pohjille noin ruokalusikallinen myös sitä. Laita jokaiselle piiraalle ohut tomaatin siivu sekä oreganoa, päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti