maanantai 18. tammikuuta 2016

Jauhelihajuures laatikko ja punajuurisalaatti

"Ihanaa perusruokaa! Helposti muunneltavaa laatikkoruokaa ja punajuurisalaattia, punajuurisalaatti tuo mieleeni lapsuuden, Äitini osti tällaistä lähikaupasta pieneen rasiaan lisukkeeksi murusoosin ja muusin kaveriksi ja halusin ehdottomasti punajuurien olevan kuutioita niin kuin silloin 80-luvullakin!!"


Jauhelihajuures laatikko

6-8 perunaa
1-2 porkkanaa
Pala lanttua
1-2 vartta varsiselleriä tai pala juuriselleriä
Sipuli, hienonnettuna
5-8 valkosipulinkynttä, siivuina
Pala palsternakkaa
400 g jauhelihaa
Mustaapippuria
Valkopippuria
Paprikajauhetta
Soijaa
Suolaa
Laakerinlehti
1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
1-1,5 l vettä

Kuori ja siivuta juurekset. Paista jauheliha sekä sipuli ja mausta HYVIN. Sekoita isossa uunivuoassa ainekset keskenään ja tee pannulla lihakasvisliemi. Kiehauta sen verran lientä että liemikuutiot sulavat. Kaada lientä paljon ainesten päälle, niin paljon että kaikki peittyvät, lisää vielä laakerinlehti.
Paista 200 asteessa 1,5-2 tuntia. Peitä kannella mikäli tummuu liikaa, mitä pienemmällä ja mitä kauemmin maltat paistaa sen parempi!! Anna vetäytyä 10-15 min. Tarjoile perinteisen punajuurisalaatin kera.



Punajuurisalaatti

200 g etikkapunajuuria, kuutioina
Pieni omena (n.60 g), kuutioina
n. 5 cm purjoa (n.20 g), hakattuna
40-50 g majoneesia
1 tl valkoviinietikkaa
Ripaus sokeria
Valkopippuria

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin tunnin jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti