tiistai 5. tammikuuta 2016

Patongit

"Pakkasella on kivaa leipoa sisällä lämmintä leipää, nämä patongit on todella helppoja ja ihanan jauhoisia!"

Patongit 6 kpl a´ 25-30 cm

5 dl vettä
1 dl maitoa
1-2 rkl oliiviöljyä
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1-2 dl hiivaleipäjauhoja
10-12 dl vehnäjauhoja

Tee vetelähkö taikina sekoittamalla lämpimään vesi-maitoseokseen suola, siirappi, oliiviöljy ja hiivaleipäjauhot joihin on kuivahiiva sekoitettu. Lisää vehnäjauhoja kunnes saat vähän liian vetelän "leipätaikinan" ja ripottele päälle jauhoja. Anna kohota 1-1 1/2 h.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle leivonta-alustalle.
Jauhota ja taputtele hieman suorakaiteen malliseksi, älä vaivaa (kuplat kuuluu jäädä).
Siivuta 6 patongiksi ja tee muutamia kierteitä jauhoisella alustalla patonkeihin, nosta jauhoisena 2.lle patonkipellille (voit myös paistaa leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä).
Paista heti. 250 c n. 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti