keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mättökana



"Mättökana, paljon Aurajuustoa, paljon valkosipulia, paljon yrttejä, paljon voita, NAM, mikä ihana rasvapommi (ei keventäjille)!
Saa syödä käsin rapeaa leipää apuna käyttäen, mikäli pidät valkosipuli-Aura etanapannusta, pidät myös tästä!
Jo uunista tulevan tuoksun perusteella luulet olevasi "isolla portilla", NUOLTUASI kulhon tunnet syyllisyyttä mutta se on täysin normaalia!
Nauti kylmän oluen, raikkaan salaatin sekä rapean leivän kera, levitettä ei tarvitse koska leipää on mahtava dipata pannulla olevaan valkosipuliseen Aura-yrttivoi liemeen... "

Mättökana

4 broilerin rintaleikettä

Maustevoitahna;
170 g aurajuustoa, muruna
170 g voita, pehmeää
8-12 valkosipulinkynttä, hakattuna
2 dl persiljaa, hakattuna
1 dl pestoa
Mustaapippuria
Sitruunanmehua
Tarjoiluun, sitruunanlohkoja ja leipää

Tee ensin maustevoitahna ja jätä se huoneenlämpöön. Poista broilereista luu mutta jätä nahka. Leikkaa broilerit "kirjemäisesti" auki eli tee ns. tasku. Halutessasi voit puolittaa kanat joten saat 8 herkullista palaa, ruoka on todella tuhti niin 1/2 broileria äkkiä riittää jos on muutakin syötävää ja näin ollen ei käy nolosti jos ei jaksakaan syödä... Täytä broilerit 1/2 osalla maustevoitahnalla ja laita loppu tahna broilereiden päälle. Paista 30-35 minuuttia 200 asteessa.

Voit kasata broikkupannun joko yhteen isoon tai pieniin omiin annos uunivuokiin.


Salaatti
Salaattisekoitusta esim. viinisuolaheinää, babypinaattia, rucolaa, jääsalaattia..ym..ym..
Retiisejä siivuina
Miniluumutomaatteja
Mausta balsamicolla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.




2 kommenttia:

  1. Tää menee kokeiluun! Syksyllä maistoin eka kertaa aura-valkos. etanapannua ja oli niin herkkua! Facebookissa taisit jakaa tään niin sana mättökana jäi mieleen. Sillä siis löyty nyt heti :D

    VastaaPoista
  2. Varmasti maistuu jos etanatkin toimivat! Juu jaoin fb.ssä ja en oikein keksinyt ruoalle muuta nimeä kuin tämä ja sitähän tämä onkin ;D Makoisia kokkailuja!!!!

    VastaaPoista