perjantai 22. tammikuuta 2016

Salaattia parmankinkulla, mozzarellalla ja paistetuilla terttutomaateilla sekä pestoinen kastike


 "Ihanaa salaattia, tätä on PAKKO ahmia jotta saa kaikkia makuja mussuttaa samaan aikaan!"


Salaattia parmankinkulla, mozzarellalla ja paistetuilla terttutomaateilla sekä pestoinen kastike

Salaattipeti
100-150 salaattisekoitusta tai jääsalaattia
125 g retiisejä, siivuina
1 punasipuli
Vihreä paprika
1 päärynä

Päälle

2 palloa mozzarellaa, revittynä
Paljon ohueksi vuoltua ilmakuivattua kinkkua

500 g terttukirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä
Balsamicoa
Suolaa
Mustapippuria

Tee ensin salaatti peti, marinoi salaatti sekoitusta pirskottelemalla oliiviöljyä, balsamicoa, mustaapippuria ja suolaa. Kaada maustettu salaatti laakealle vadille. Asettele päälle siivutetut retiisit, punasipulilohkot, paprika ja paloiteltu päärynä. Paista tertttumaatit oliiviöljyssä ja mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Lisää salaatin pinnalle paistetut terttutomaatit, revityt mozzarellat ja ilmakuivatut kinkut. Tarjoile rapean leivän ja pestoisen kastikkeen kera.


Pestoinen kastike salaatille
2 rkl pestoa
1/2 chili siivuina
1/2 valkosipulinkynttä siivuina
1 rkl balsamicoa
4 rkl oliiviöljyä
N. 2 rkl tuli kuumaa vettä pisaroina vatkaten
suolaa
mustaapippuria
1 rkl valkoviinietikkaa

Sekoita vispilällä kaikki ainekset sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti