maanantai 25. huhtikuuta 2016

Stifado, Kreikkalainen lihamuhennos

"IHANAA, keittiössämme tuoksuu Kreikka! Pahimpaan Kreikka kaipuuseen ihanaa Stifadoa, maku vie pääkopan hetkeksi ihaniin sinivalkoisiin maisemiin, toki toi tuo yöllä tullut lumi "pikkasen" häiritsee unelmointia ja Mythostakaan ei tuopissani ole... !"




Stifado, Kreikkalainen lihamuhennos

800 g lampaan, naudan, hirven, vasikan, jäniksen lihaa ym.. Liha voi olla paistia, lapaa tai vaikka etuselkää, tähän käy pitkään haudutettavat ruhon osat. Itse tein tällä kertaa lampaasta.
Voita
600-800g pikkusipuleita
6-8 valkosipulinkynttä
2-4 dl punaviiniä, (määrä riippuu siitä kuinka paljon varastat kuormasta..)
2 rkl punaviinietikkaa
3-5 dl vettä
1 tlk (mutti) tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1-2 kanelitankoa
5-8 maustepippuria
N. 5 neilikkaa
1 tl currya
Ripaus sokeria
1 tl (villi) oreganoa
Suolaa
Mustaapippuria
Viinietikkaa

Paista kuutioidut lihat voissa ja mausta mustapippurilla ja suolalla, lisää joukkoon sipulit pienet voit laittaa kokonaisina ja jos käytät isoja niin lohko ne ronskisti kappaleiksi. Paistele vielä hetki ja lisää kaikki loput ainekset, sekoita. Nosta pata uuniin ja anna hautua vähintään 3 tuntia mieluummin enemmän 175 asteessa! Tarjoile riisin, Tsatsikin ja Horiatikin eli Kreikkalaisen maalaissalaatin kera.


Horiatiki, Kreikkalainen salaatti

Tomaattia
Kurkku
Vihreää paprikaa
Sipulia
Oliiveja
Fetaa
Oliiviöljyä
Mustaapippuria
Suolaa
Villioreganoa

Kasaa ainekset kerroksittain kulhoon.

Tsatsiki
Horiatiki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti