maanantai 4. huhtikuuta 2016

Vadelmavaniljapitko

"Ha-haa pitko maistuu aina! Helppoa ja hauskaa, täytteessä ihanaa vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä, NAM!"


Vadelmavaniljapitko 4 kpl

Peruspullataikina
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa / 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja


Täyte
230 g paistonkestävää vadelmamarmeladia
1 pss vaniljakastikeainesta
2 - 2 1/2 dl maitoa




Voiteluun muna
Pinnalle raesokeria

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. (Jos käytät kuivahiivaa sekoita se jauhojen joukkoon).
Sekoita maitoon sokerit, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai koneella vaivaten. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista, lisää tarvittaessa jauhoja.
Kohota liinalla peitettynä vähintään 30 minuuttia.
Sekoita tällä välin vaniljakastikeaines ja maito kreemiksi.
Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse taikinat suorakaiteen mallisiksi ja siivuta reunat. Jaa pursottamalla marmeladi raita jokaiseen keskelle ja jaa samoin vaniljakreemi.
Taittele reunat vuoron perään täytteiden päälle.
Taita myös päädyt hieman pitkon alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti