keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kinkkupiirakka

"Pellillinen kinkkupiirakkaa, aina yhtä toimivaa! Ohjeen puolittamalla saat pyöreän 28 cm halkaisijaltaan olevan piirakan (saahan tämän suorakaiteiseenkin vuokaan toki tehdä..). Pellillisen etuna on jos etukäteen leipoo ja paloittelee valmiiksi niin ei jää kiinni jos "pikkasen " maistaa kuormasta, ehjänä tarjoiltavasta olisin kyllä useasti jäänyt kiinni "testauksesta"... Tämä on hyvää, palvikinkkua, paprikaa, purjoa ja juustoa, vois sanoo et pelittää!!!


Kinkkupiirakka

pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl /1 pss 70 g perunahiutaleita, huom hiutaleita!
2 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
2 dl kylmää vettä
180 g (2 dl) voisulaa, jäähtyneenä

Sekoita perunahiutaleisiin suola ja leivinjauhe, lisää vesi, voi ja jauhot. Levitä pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen. Esipaista 220 asteessa n.10 minuuttia.

Täyte
400-500 g palvikinkkua suikaleina
150 g purjoa, hienonnettuna
1 punainen paprika, kuutioina
4 dl kermaa
4 munaa
5 dl (n.400 g) juustoraastetta,
Tällä kertaa laitoin goudaa ja punaista emmentalia
0,5-1 tl valkosipulijauhetta
0,5-1 tl currya
0,5-1 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl mustapippuria
(suolaa)

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa n.20 minuuttia. Malta antaa vetäytyä vähintään puolituntia.
Mikäli pellille jotain jää niin piirakka kestää pakastamista hyvin!


2 kommenttia:

  1. Totta turiset, ei ehtinyt ensimmäinen piirakka pakastettavaksi, vaikka sitä ajatellen tein sen. On kyllä hyvä piirakka. Täytyy alkaa tekeen toista, jos sitten sinne pakastimeen jotain saisi. Kiitos reseptistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä! Mahtavaa että maistui, täytyy myöntää että joudunpa minäkin tekemään uuden pakkaseen :D Mukavaa joulun odotusta!

      Poista