keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Minestronekeitto


"Lämmittävää Minestronekeittoa pakkaspäivään! Keittoon voi myös hyödyntää tähteeksi jäänyttä kinkkua."




Minestronekeitto

170-200 g pekonia suikaleina tai kinkkua
1-2 rkl voita paistamiseen
1 sipuli puolikkaina renkaina
1 porkkana suikaleina
30-40 g juuriselleriä suikaleina
2 varsisellerin vartta siivuina
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2-1 suolakurkkua suikaleina
0,5 dl suolakurkunlientä
1 pieni prk tomaattipyrettä
Noin 1.5 l vettä
2 dl kierrepastaa
1-2 rkl kanafondia
1-2 rkl lihafondia
1-2 rkl sitruunanmehua
2-3 rkl kuivattua paprikarouhetta (Salliselta ainakin löytyy.. itse olen tuonut puolasta...)
0,5-1 tl tapascoa
0,5-1 tl timjamia
0,5-1 tl oreganoa
Mustapippuria
Suolaa
Noin 1 dl persiljaa

Tarjoiluun Smetanaa


Koristeluun basilikaa

Paista pekonin suikaleet rapeiksi pannulla ja nosta sivuun, jätä pannuun kuitenkin pekonista irronnut rasva. Lisää pannulle suikaloidut kasvikset; porkkana, sipuli, selleri ja juuriselleri. Hetken freesattuasi lisää pekonit takaisin sekä valkosipulit ja suolakurkun suikaleet, lisää myös tomaattipyre ja vesi sekä pasta ja loput ainekset. Hauduttele kunnes pasta on kypsää lisää persiljasilppua ja tarkistele nesteen määrää ja makuja, säädä maut omaan makuun sopiviksi. Tarjoile lisäksi smetanaa ja hyvää leipää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti