tiistai 6. joulukuuta 2016

Vadelmajuustokakku

"Hyvää syntymäpäivää Suomi! Hyydytetty vadelmakakku suklaakeksi pohjalla. Voit tehdä kaakusta pieniä leivoksia tai tarjoilla pyöreänä kakkuna, kakku on hyvin säilyvä ja kestää pakastamista! Tämä sopii loistavasti itsenäisyyspäivän kahveille!"


Vadelmajuustokakku

200g Dominokeksejä
75 g voisulaa
2 rkl vahvaa kahvia


Täyte
5 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(tilkka punaista väriä)



Murskaa keksit, sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma, lisää joukkoon loput aineet ja lopuiksi pieneen vesitilkkaan sulatetut hyvin puristetut liivatteet ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Suihkaise vuokasprayta vuoan reunoille ja kumoa täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-4 tuntia. Koristele!

2 kommenttia: