tiistai 20. joulukuuta 2016

Rosolli with Aioli

"Uutena tulokkaana kalapöytään nousee tänä vuonna (eikä varmasti jää tähän vuoteen!) Valkosipulinen Rosolli, aivan mahtava idea jatko jalostaa myös Rosollin jämät uuteen nousuun, täydellistä graavilohileivän päällä!"


Rosolli with Aioli

Alapuolella ohjeet rosolliin ja Aioliin!

1/2 annosta Rosollia
1/2 annosta Aiolia (tai 1 desi valmista Aiolia tai 1 dl majoneesia jossa 1-2 valkosipulinkynttä)
Mustapippuria
Suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua vähintään tunti. NAM!

Sallatti eli Rosolli

5-6 Punajuurta
6-7 Porkkanaa
1 Sipuli
Suolaa

Keitä pestyt punajuuret ja porkkanat n. 1h kunnes punajuuri tuntuu melkein kypsältä, kaada vesi pois ja laita jääkylmää vettä tilalle, vaihda muutaman kerran, näin punajuuri kypsyys hyvin loppuun.
(Äitini on aina tehnyt näin, niin minäkin teen ). Jäähdyttyä kaada vesi pois. Kuori ja kuutioi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Mausta halutessasi suolalla, minä maustan..



Helppo Aioli eli Valkosipulimajoneesi

2-3 valkosipulinkynttä
2 tl Dijon sinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
hieman valkopippuria
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä (huoneenlämpöistä)

Paloittele hieman valkosipuleita, lado kaikki ainekset sauvasekoittimen kapeaan kannuun.
Laita sauvasekoitin kannuun, terä kiinni kannun pohjaan. Käynnistä sekoitin, ja nosta sitä vähitellen kohti pintaa. Tarkista maku! Valmis!

Ohjeesta tulee n. 3 desiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti