keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Perinteikäs Kanaviillokki

Tätä kannattaa tehdä tuplamäärä ja pakastaa!!! Ihanan lempeää Retroruokaa!

Perinteikäs Kanaviillokki

1 kpl Kana, ei Broileri (pakaste, sulana)
2-3 l Vettä sen verran että peittyy
1-2 Porkkanaa
2 Laakerinlehteä
5-10 Valkopippuria
5-10 Mustapippuria
n.2 tl Suolaa
(ripaus Sokeria)
loraus Etikkaa

Suurus
Vehnäjauhoja
Vettä

Laita Kana kiehumaan, kuori vaahto. Lisää kuoritut kokonaiset Porkkanat, Laakerinlehdet, Pippurit ja Suola. Keitä hymyillen 2-3 tuntia, kunnes Kana on hajoavan kypsää. Nosta jäähtymään Kana ja Porkkanat varovasti. Nypi lihat luuttomiksi suupaloiksi ja siivuta Porkkanat. Siivilöi liemi ja keitä hieman kasaan. Suurusta Vehnäjauho/Vesisuuruksella ohuena nauhana. Lisää Kanat ja Porkkanat. Mausta Etikalla ja tarvittaessa laita ripaus Sokeria. Tarkista maku, maku saa olla hieman Etikkainen!
Tarjoile Riisin tai Keitto Perunan ja Mustaherukkahyytelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti