tiistai 12. toukokuuta 2015

Saaristolaisleipä / Nauvon limppu

Tätä Reseptiä ei tarvitse "tuunata" kiitos Marianne mahtavasta ohjeesta !!!!
Saaristolaisleipä / Nauvon limppu

1 l Piimää
75 g Hiivaa
3 dl Siirappia
3 dl Kaljamaltaita
3 dl Vehnäleseitä
3 dl Ruisjauhoja
1 rkl Suolaa
10 dl Vehnäjauhoja

Voiteluun Siirappivettä 1/3

Lämmitä Piimä ja sekoita joukkoon Hiiva, Siirappi, Maltaat, Vehnäleseet, Ruisjauhot, Suola ja Vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1½ tuntia.
Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Kun leivät ovat
kypsyneet 1½ tuntia valele Siirappivedellä.
Anna vuokien hieman jäähtyä ennen kumoamista, niin leivät irtoavat paremmin.
Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.

Anna leivän tekeytyä pari – kolme päivää niin se on parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti