tiistai 24. marraskuuta 2015

Vanhanaikainen kana

"Vanhanaikainen kana eli kanaa riistalinnun tapaan! Ohje on Appiukkoni Isän Arvon perintöä, alun perin tätä on kokkailtu riistalinnusta, niiden puuttuessa pihakanoista ja me pihakanojen puuttuessa pakaste kanasta mutta niiden puuttuessa ei onnistu Broilerista, maku vaatii "iäkkään" linnun makua. Aikaa vievä mutta palkitseva, lempeän makuinen uuniruoka perunan, mustaherukkahyytelön ja etikkasäilykkeiden kera, ruoan kruunaa keitetystä maidosta ja linnun rasvasta muodostuva kastike."


Tiput
Vanhanaikainen kana

2 lihavaa kanaa ei broileria
Noin 1 l täysmaitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa
Öljyä + voita ruskistamiseen

Ruskista voin ja öljyn seoksessa.
Kanat ruskistetaan öljyn ja voin seoksessa kauttaaltaan pannulla. Tee jauhosta ja suolasta seos ja hiero kauttaaltaan kanat siinä. Ripauta myös kanojen sisälle 1 tl suolaa. Asettele kanat pataan. Kiehauta maito, kaada maito kanoille, kääntele ja valele kanoja maidolla paiston aikana useasti. Paista 175-200 asteessa 3-4 tuntia kunnes kanat ovat hajoavan kypsiä taivutettaessa koivesta. Nosta kanat kastikkeesta pois, vispaa kastiketta tasaiseksi (kastikkeesta ei tarvitse tulla tasaista ja klömpit ovat sallittuja) ohenna tarvittaessa maidolla. Paloittele linnut ja tarjoile keitettyjen perunoiden, mustaherukkahyytelön ja etikkasäilykkeiden kera. Seuraksi sopii mainiosti  myös porkkanaraaste.




Pyörittele jauho-suola seoksessa.






Kaada kiehautettua maitoa kanoille.

Nam!
Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti