keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Bolognese


Bolognese

100 g Pekonia
1 Porkkana
100 g Varsiselleriä
1 Sipuli
3-4 Valkosipulin kynttä
500 g Jauhelihaa
1 rkl Öljyä
1 tl Vehnäjauhoja
2 dl Lihalientä (n.2 kuutiota)
1 dl Punaviiniä
1 prk Tomaattipyrettä
1 prk Tomaattimurskaa
Suolaa
Mustapippuria
Laakerinlehti
0,5 tl Timjamia
1 dl Persilijaa
1 dl Kermaa
pinnalle Basilikaa tai Persiljaa ja Parmesaania

Suikaloi pekoni. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja selleri sekä valkosipulit. Käristä pekoni padassa. Lisää jauheliha. Jos pekonista ei irtoa tarpeeksi rasvaa, lisää hiukan öljyä. Lisää hetken kuluttua porkkana ja selleri sekä sipulisilppu. Kääntele seosta padassa hetken aikaa. Lisää valkosipulit, vehnäjauhot, lihaliemi, viini, tomaattipyre ja tomaattimurska. Lisää mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä 2-3 tuntia. Mausta tulee täyteläinen vain pitkään hauduttamalla. Lisää kerma ja tarkista kastikkeen maku. Tarjoa pastan ja juustoraasteen sekä yrttien kanssa.

Kannattaa tehdä kerralla iso satsi ja pakastaa! Sopii hyvin pastan kera, lasagneen, canneloneihin, pitsaan..

2 kommenttia: