torstai 6. marraskuuta 2014

Ranskalaiset



Ranskalaiset

2-3 per hlö     Perunoita
1/2-1 l            Öljyä
                       Suolaa

Kuori ja suikaloi perunat ranskanperunan malliin. Laita ne kylmään veteen. Valuta perunat ja kuivaa ne hyvin ennen friteerausta. Kuumenna öljy 175 asteeseen. Friteeraa perunoita niin kauan, että saavat hennon keltaisen värin. Nosta perunat reikäkauhalla öljystä. Valuta ne vaikka siivilässä tai talouspaperin päällä.
Kuumenna öljy max. 200 asteeseen ja friteeraa perunat uudestaan. Nyt niihin tulee ruskea väri nopeasti ja tulevat rapeiksi. Valuta,  mausta suolalla.

Tein perunat Wokkipannussa joten öljyä meni vain 5dl.
Paistoin ensin 4:lla ja toisen kerran 5:lla ja tuntui toimivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti