Valkosuklaa karpalokakku
pohja
180 g piparkakkuja
75 g voita
1 rkl kahvia
Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
130 g valkoista suklaata
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
3 rkl siirappia
päälle
3-5 dl jäisiä karpaloita
3 dl punaista glögiä
2 dl hyytelösokeria
Laita halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkuta vuokasprayta reunoille. (Näin saat kakun nätisti sörkkimättä irti :) )
Hienonna piparkakut. Lisää sula voi ja kahvi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri.
Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia.
Kiehauta ja lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n.30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti