sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Valkosuklaa karpalokakku

Valkosuklaa karpalokakku

pohja
180 g    piparkakkuja
75 g      voita
1 rkl      kahvia
Täyte
2 dl       kuohukermaa
250 g    maitorahkaa
130 g    valkoista suklaata
0,5 dl    sokeria
1 tl        vaniljasokeria
3            liivatelehteä
2 rkl      kiehuvaa vettä
3 rkl      siirappia
päälle
3-5 dl    jäisiä karpaloita
3 dl       punaista glögiä
2 dl       hyytelösokeria

Laita halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suihkuta vuokasprayta reunoille.  (Näin saat kakun nätisti sörkkimättä irti :) )
Hienonna piparkakut. Lisää sula voi ja kahvi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri.
Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia.
Kiehauta ja lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n.30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti