Pulled Pork
n.2.5 kg Porsaan lapaa tai etuselkää suolattuna
2-3 Sipulia, lohkoina
1 Porkkana, paloina
5 Valkosipulinkynttä
1 Kanaliemikuutio
1 Lihaliemikuutio
1-2 rkl Suolaa
5-10 Mustapippureita
2 Neilikkaa
1 Laakerinlehti
loraus Soijaa
Vettä kattilan mukaan niin että lihat peittyvät
Laita liha kiehuvaan veteen, kuori vaahto ja lisää loput aineet. Keitä hiljalleen 3-4 tuntia.
Anna lihan jäähtyä liemessään seuraavaan päivään. Kuori rasva liemen päältä revi liha. Kiehauta liemi ja siivilöi. Keitä lientä kasaan mikäli aiot käyttää sitä muussa kokkailussa. Lientä voi myös lorottaa kostukkeeksi revityn lihan päälle. Ja barbeguekastikkeen ohennukseen.
Barbeguekastike, pulled porkille
1 Sipuli
3-4 Valkosipulinkynttä
2 rkl Öljyä
1 tlk Tomaattimurskaa
1 Kuivattu chili
2 rkl Soijaa
2 rkl Punaviinietikkaa
3/4 dl Sokeriruokosiirappia
2-3 rkl Liemen mehua
1 tl Suolaa
Mustapippuria
(mahdollisesti ohennukseen lihalientä keittämisen aikana)
Hienonna sipulit, kuullota miedolla lämmöllä hetki. Lisää loput aineet.
Anna hautua 1-2 tuntia miedolla lämmöllä, ohenna tarvittaessa.
(jos keittelet samalla pulled porkkia käytä keitinlientä ohentamiseen)
Coleslaw, kaalisalaatti
200g Valkokaalia
100g (1-2) Porkkanaa
1 Punasipulia
1 Suolakurkku
4-6 rkl Täysmajoneesia Itsetehtyä
tai esim.hellmanns
1/2 prk (80g) Ranskankermaa
1 rkl Dijon sinappia
2 rkl Suolakurkunlientä
Suolaa
Mustapippuria
ripaus Sokeria
Suikaloi kaaali juustohöylällä, raasta porkkana isoksi raasteeksi,
suikaloi suolakurkku sekä hienonna punasipuli. Lisää loput aineet, anna tekeytyä muutama tunti. Tarkista maku.
Pitaleivät
6 isoa tai 15-17 pientä
3dl Vettä
50g Hiivaa
2 tl Sokeria
1 tl Suola
7-8 dl Vehnäjauhoja
1 dl Öljyä (oliivi)
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää muut aineet ja viimeiseksi öljy koko ajan sekoittaen ja lopuksi vaivaten käsin tai koneella. Anna kohota hetki. Leivo joko isoja (6kpl) tai pieniä pitaleipiä (15-17kpl), pyörittele ensin jakamasi palat ja kaulitse n. 1cm vahvuisiksi "kiekoiksi". kohota liinan alla n.30 min. Paista 250 c 5min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti