keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pulled Pork




Pulled Pork

n.2.5 kg    Porsaan lapaa tai etuselkää suolattuna
2-3            Sipulia, lohkoina
1               Porkkana, paloina
5               Valkosipulinkynttä
1               Kanaliemikuutio
1               Lihaliemikuutio
1-2 rkl      Suolaa
5-10          Mustapippureita
2               Neilikkaa
1               Laakerinlehti
loraus       Soijaa
Vettä kattilan mukaan niin että lihat peittyvät

Laita liha kiehuvaan veteen, kuori vaahto ja lisää loput aineet. Keitä hiljalleen 3-4 tuntia.
Anna lihan jäähtyä liemessään seuraavaan päivään. Kuori rasva liemen päältä revi liha. Kiehauta liemi ja siivilöi. Keitä lientä kasaan mikäli aiot käyttää sitä muussa kokkailussa. Lientä voi myös lorottaa kostukkeeksi revityn lihan päälle. Ja barbeguekastikkeen ohennukseen.

Barbeguekastike, pulled porkille

1           Sipuli
3-4        Valkosipulinkynttä
2 rkl      Öljyä
1 tlk      Tomaattimurskaa
1            Kuivattu chili
2 rkl       Soijaa
2 rkl       Punaviinietikkaa
3/4 dl     Sokeriruokosiirappia
2-3 rkl    Liemen mehua
1 tl         Suolaa
              Mustapippuria
(mahdollisesti ohennukseen lihalientä keittämisen aikana)

Hienonna sipulit, kuullota miedolla lämmöllä hetki. Lisää loput aineet.
Anna hautua 1-2 tuntia miedolla lämmöllä, ohenna tarvittaessa.
(jos keittelet samalla pulled porkkia käytä keitinlientä ohentamiseen)




Coleslaw, kaalisalaatti

200g                Valkokaalia
100g (1-2)        Porkkanaa
1                       Punasipulia
1                       Suolakurkku
4-6 rkl              Täysmajoneesia Itsetehtyä
                          tai esim.hellmanns
1/2 prk (80g)    Ranskankermaa
1 rkl                  Dijon sinappia
2 rkl                  Suolakurkunlientä
                         Suolaa
                         Mustapippuria
ripaus               Sokeria

Suikaloi kaaali juustohöylällä, raasta porkkana isoksi raasteeksi,
suikaloi suolakurkku sekä hienonna punasipuli. Lisää loput aineet, anna tekeytyä muutama tunti. Tarkista maku.



Pitaleivät

6 isoa tai 15-17 pientä

3dl        Vettä
50g        Hiivaa
2 tl         Sokeria
1 tl         Suola
7-8 dl     Vehnäjauhoja
1 dl        Öljyä (oliivi)

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää muut aineet ja viimeiseksi öljy koko ajan sekoittaen ja lopuksi vaivaten käsin tai koneella. Anna kohota hetki. Leivo joko isoja (6kpl) tai pieniä pitaleipiä (15-17kpl), pyörittele ensin jakamasi palat ja kaulitse n. 1cm vahvuisiksi "kiekoiksi". kohota liinan alla n.30 min. Paista 250 c 5min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti