perjantai 21. marraskuuta 2014

Vadelmasacher

Vadelmasacher

150 g     tummaa suklaata
150g      voita
4            kananmunaa
2 dl        sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl      kaakaojauhetta (tummaa)
1 1/2 tl  leivinjauhetta

Kostutus

2 dl    omenatäysmehua

Täyte

400 g     vadelmia (pakaste)
1 dl        omenatäysmehua
1/2 dl     sokeria
1 rkl       perunajauhoja
2 dl        vispikermaa
2 tl         vaniljasokeria
2 tl         sokeria

Kuorrutus

200 g    tummaa suklaata
1 dl       vadelmahilloa
1 dl       vispikermaa



Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti.
kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n.45 min. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa n.30 min.ennen kumoamista.
Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään.
Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille. Jähmetyttyä, koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti