maanantai 1. joulukuuta 2014

Tacomauste ja Makea Chilikastike, vaikka lahjaksi...

Vaikka Ruokalahjaksi Vink...Vink...


Tacomauste (0,7 dl)

2 tl   Chilijauhetta
1 tl   Valkosipulijauhetta
1 tl   Sipulijauhettaa
1/2 tl Valkopippuria
1 tl   Currya
2 tl   Paprikajauhetta
2 tl   Juustokuminaa
1 tl   Savustettua paprikajauhetta
1 tl   Oreganoa
2 tl   Mustapippuria
1 tl   Sitruunapippuria
2 tl   Suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja
laita ilmatiiviiseen purkkiin!
Etikettiin annostus 1-2 rkl/400g lihaa,
kanaa tai kalaa, sopii myös kasviksille.


Makea Chilikastike (n. 5 dl)

6 isoa Valkosipulinkynttä
4 pun. Chilipalkoa siemenineen
2½ dl  Sokeria
3 dl   Vettä
1¼ dl  Valkoviinietikkaa
1 rkl  Suolaa
1½ rkl Maissitärkkelystä
3 rkl  Vettä
0,5 tl Atamonia
lisäksi:
puhdas noin 5 dl:n vetoinen lasipurkki- tai pullo tai pari pienempää

Kuori valkosipulinkynnet ja paloittele chilit muutamaan osaan. Hienonna tehosekoittimessa kaikki ainekset maissitärkkelystä ja vettä sekä atamonia lukuunottamatta. Kaada seos kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes se hieman sakenee.
Sekoita maissitärkkelys 3 ruokalusikalliseen vettä ja vispilöi suurus kastikkeen joukkoon. Kiehauta ja anna kiehua vielä minuutin verran. Lisää atamon, älä keitä enää. Purkita. Säilytä jääkaapissa.
Makea chilikastike säilyy hyvänä vähintään kuukauden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti