torstai 8. tammikuuta 2015

Hasselbackan Perunat

"Retrot" Hasselbackan eli Pähkinämäen Perunat Juustolla....

Hasselbackan Perunat

1-2 Perunaa/ ruokailija
Voisulaa (10:lle potulle meni 50-75g)
Mustapippuria   
Suolaa
Korppujauhoja    
Juustoraastetta
Savupaprika jauhetta   

Kuori perunat.
Leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
Pane perunat voideltuun uunivuokaan.
Sivele sulatetulla rasvalla.
Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
Kypsennä uunissa 200-asteessa vajaa tunti.
Valuttele pinnalle vielä hieman voisulaa. Ripottele pinnalle myös juustoraastetta ja korppujauhoja sekä savupaprikaa.
Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa perunoiden pintaan ja väri on kauniin ruskea.

2 kommenttia:

  1. Hei, minkä kanssa näitä kannattaa tarjoilla? Näyttää herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Perunat sopivat niin Lihan, Kalan ja Kanan kaveriksi erittäin hyvin!

    VastaaPoista