tiistai 6. tammikuuta 2015

Paahtokiisseli

"Vääpelinräkää" Marjoilla eli
Boysenmarjoja upotettuna Paahtokiisseliin Vadelma-Nougat kruunulla!


Paahtokiisseli

1,5 dl Sokeria
2 rkl Voita
1,5 dl kiehuvaa Vettä
7,5 dl Maitoa
2 tl Vanilijasokeria
0,75-1 dl Maissitärkkelystä
(Makuasia haluatko vanukasmaisempaa,
laita silloin koko desilitra)
Marjoja tai Hilloa

Paahda sokeri voissa miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kinuskin väriseksi, älä polta (jos kärvähtää tee uusi), lisää joukkoon kiehuva vesi sekoittaen (kuuluu kuohahtaa) mikäli sokeri menee kiteiseksi, ei hätää lämmittele seosta  sekoitellen kunnes sokerit ovat sulaneet veden joukkoon.
Sekoita kylmän Maidon joukkoon Vaniljasokeri ja Maissitärkkelys, kiehuttele miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen n. 3 minuuttia.
Yhdistä kiisselin joukkoon siivilän läpi sokeriliemi. Jaa kulhoihin. Jäähdytä.

Ohjeesta tulee n. 1 litra. Itse laitoin Boysenmarjoja kymmenkunta jokaiseen pohjalle ja päälle Vadelmia  ja Nougattia vielä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti