perjantai 9. tammikuuta 2015

Routapaisti

Routapaisti Hirvestä, tyylikkäästi valmistettua Riistaa niin arkeen kuin juhlaankin.


Routapaisti

n. 1,5 kg Paistia

Marinointiliemi

1,7 l Vettä
0,33dl Olutta (lager)
0,5 dl Soijaa (vaaleaa)
0,5 dl Sokeria
1,5 dl Suolaa (laitoin hienoa merisuolaa)
1 rkl Rosmariinia (kuivattua)
1 tl Timjamia (kuivattua)
1 tl Mustapippureita
0,5 tl Valkopippureita
1 Laakerinlehti murskattuna
2 rkl Balsamiviinietikkaa
1 Sipuli, paloina
1 Porkkana, paloina
5 Valkosipulinkynttä, paloina

Laita Paisti suoraan pakkasesta  maustamatta uuniin vuoassa 75-80 asteeseen.. Lisää parin tunnin päästä paistomittari lihan vahvimpaan kohtaan. Paista  kunnes sisälämpö on n.60 astetta (tai kuten itse haluat ja riippuen myös mikä pala on kyseessä..), itse otin ulos 63 asteessa n.8-9 tunnin päästä. Tee liemi lämmittämällä nestettä sen verran että suola ja sokeri sulaa, lisää loput ainekset ja anna jäähtyä. Kun saavutat haluamasi kypsyyden laita liha välittömästi mausteliemeen ilman kipan pohjalle tullutta lientä ja painoksi esim. lautanen päälle.
Anna maustua ainakin 10 tuntia. Tarjoile huoneenlämpöisenä. Leikkaa Paisti niin ohuiksi siivuiksi kuin kykenet. Jos et siivuta kaikkia kerralla, laita loppu liha takaisin liemeen odottamaan käyttöä.
Lisukkeeksi sopii hyvin Mustaherukkahyytelö, Sienikastike ja vaikka Hasselbackan Perunat sekä Vihreä Salaatti.

Mikäli emme syö kaikkia kerralla, kehittelen "jatkokäyttö" postauksen lähipäivinä.....


Sisälämmöt
55 - medium rare
60 - medium
65/70 - medium/well done


Aarre pakastimesta!

Uuniin  menossa..

n. 8 tunnin päästä, sisälämpö 63 astetta...

Yöksi liemeen...

2 kommenttia: