torstai 29. tammikuuta 2015

Tönkkö Suolatut Silakat

Tönkkö Suolatut Silakat

n. 2 kg Silakoita
600g-1kg Karkeaa Suolaa

Vedä perkaamattomat Silakat kylmään veteen kastetulla kädellä läpi, suomujen poistamiseksi (älä liota kaloja vedessä).
Ripottele astian pohjalle kerros Suolaa, lado Silakoita kerros (selät saman suuntaisesti), ripottele mojova kerros Suolaa  päälle ja tee Silakoista taas kerros aloittaen toisesta reunasta "ristiin",  jatka kerroksia kunnes kaikki Silakat on käytetty, päällimmäiseksi vielä niin paljon Suolaa että Kalat peittyvät kauttaaltaan. Laita paino päälle esim. lautanen tai laudan pätkä.
Silakoiden tulee olla muodostuneessa Suolavedessä kokonaan peittyneitä jotta säilyminen on taattu. Anna tekeytyä noin viikon. Säilytä viileässä ja pimeässä. Säilyy vaikka koko talven eikä jäädy pakkasellakaan suuren Suolamäärän ansiosta.
Perkaa ja liota käytettäessä.

Sopii hyvin esim. Silakkalaatikkoon, Suutarinloheen, Silakkamolloihin sekä mahtava SuomiTapas kohmeloon, perattu File raakan Perunan päällä ....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti