Ihana rapea lämmin Leipä!! |
Juuri
5 dl Vettä
5 dl Hiivaleipäjauhoja
10 g Hiivaa
Liota Hiiva veteen ja lisää jauhot,
sekoita tasaiseksi.
Anna seistä peitettynä huoneenlämmössä 5-6 tuntia, välillä sekoittaen. Tai jääkaapissa seuraavaan päivään.
Lisää Juureen
n.1 rkl Siirappia
n.2 tl Suolaa
2 rkl Oliiviöljyä
20 g Hiivaa liotettuna 2 rkl Vettä
n.10 dl Jauhoja
Lisää Juureen loput aineet vaivaten, anna kohota kaksinkertaiseksi (taikina saa olla hieman löysähköä).
Leivo/muotoile taikinasta kaksi pitkää leipää,
(muoto ei ole niin tarkka ja pinta saa jäädä jauhoiseksi).
Nosta vierekkäin uuninpellille ja anna kohota n.1-2 tuntia liinan
alla. Paista 200 asteessa n.30 minuuttia. Leipä on kypsä
kun pohjaan koputtaa ja kuuluu "kumiseva" ääni.
Anna vetäytyä liinan alla hetki ennen leikkaamista..
Leipä sopii loistavasti Kylmäsavulohikeiton kaveriksi!
Blogisi on ruma.
VastaaPoistaMoikka! Kirjottelin ohjeen ittelleni kun olen innokas kokkailija / leipuri. Teen itse viikottain leivät / sämpylät ym. Nyt kysyisin neuvoa tähän leipään, kaapissa aina kuivahiivaa olen sitä käyttänyt. Missä suhteessa laitan sitä tuohon tuorehiivaan nähden? Ja tuo vesi, onko tarkotus olla kylmää vai lämmintä? Kiitos jo etukäteen jos ehdit vastaamaan.
VastaaPoistaMoi! Onnistuu hyvin kuivahiivalla! Veden olen laittanut kädenlämpöisenä, lepoajat ovat niin pitkät että hiiva kyllä "herää" ;) Kuivahiivapussi vastaa n. 30 grammaa tuorehiivaa, eli voit soveltaa hyvin ohjeen ja laittaa vaikka juureen n.1 tl kuivahiivaa ja loput taikinan viimeistelyssä :) Maukkaita leivontahetkiä :)
VastaaPoistaKiitos vastauksesta! Tota yhtä teelusikallista vähän arvelinkin mutta halusin varmistaa. Tätä on ihan pakko tehdä seuraavaksi!
VastaaPoistaOle hyvä ja makoisia leivonta hetkiä :)
PoistaErinomainen leipä! Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaIhanaa että maistui, meilläkin tykätään :)
Poista