400 Jauhelihaa
1 Punajuuri (1dl hienona raasteena)
1 Sipuli hienonnettuna ja voissa freesattuna
1 Keitetty Peruna, raastettuna
1 dl Kermaa
1 Muna
2 rkl Kapriksia, hienonnettuna
n.2 tl Suolaa
0,5-1 tl Mustaapippuria
ripaus Valkopippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista koepihvi, tarkista maku. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta 10-15 pihviä. Paistele miedohkolla lämmöllä kauniin värisiksi. Huuhdo pannua hieman vedellä paistojen välissä ja ota liemi kastiketta varten talteen.
Kastike
40 g Voita
40 d Jauhoja
n. 2 dl siivilöityä Paistolientä
n.2-3 dl Kermaa
1-2 rkl Lihafondia tai 1 Liemikuutio
0,5-1 tl Mustaapippuria
ripaus Valkopippuria
1 tl Sinappia
1-2 rkl Soijaa
1-2 rkl Suolakurkun lientä
Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja
kypsennä hetki. Lisää nesteet ja mausteet.
Tarkista maku ja kastikkeen vahvuus.
Anna hautua kunnes saat muun Ruoan valmiiksi.
Pihvejen seuraksi sopii hyvin keitetyt Perunat tai Muusi sekä Vihreä Salaatti ja paistettu Sipuli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti