maanantai 19. tammikuuta 2015

Lindströmin Pihvit ja Kermakastike

Mitä ilmeisemmin ruoka on Ruotsalaislähtöinen, tarinasta on kuitenkin kahta versiota keksijästä, tukholmalaista ja pietarilaissyntyistä suomalaista.. Tiedä näistä nyt sitten, tässä Minun versioni, herkullisia joka tapauksessa!
Lindströmin Pihvit ja Kermakastike

400 Jauhelihaa
1 Punajuuri (1dl hienona raasteena)
1 Sipuli hienonnettuna ja voissa freesattuna
1 Keitetty Peruna, raastettuna
1 dl Kermaa
1 Muna
2 rkl Kapriksia, hienonnettuna
n.2 tl Suolaa
0,5-1 tl Mustaapippuria
ripaus Valkopippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista koepihvi, tarkista maku. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta 10-15 pihviä. Paistele miedohkolla lämmöllä kauniin värisiksi. Huuhdo pannua hieman vedellä paistojen välissä ja ota liemi kastiketta varten talteen.

Kastike

40 g Voita
40 d Jauhoja
n. 2 dl siivilöityä Paistolientä
n.2-3 dl Kermaa
1-2 rkl Lihafondia tai 1 Liemikuutio
0,5-1 tl Mustaapippuria
ripaus Valkopippuria
1 tl Sinappia
1-2 rkl Soijaa
1-2 rkl Suolakurkun lientä

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja
kypsennä hetki. Lisää nesteet ja mausteet.
Tarkista maku ja kastikkeen vahvuus.
Anna hautua kunnes saat muun Ruoan valmiiksi.

Pihvejen seuraksi sopii hyvin keitetyt Perunat tai Muusi sekä Vihreä Salaatti ja paistettu Sipuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti