perjantai 2. tammikuuta 2015

Hernekeitto

Hernekeitto

n.500g Herneitä
2 1/2 l Vettä
1 Sipuli
n.2 tl Suolaa
500-1000g Possun Palvilihaa,
mielellään luullista Esim. Kinkun jämä tai Palvipotka

Huuhdo herneet ja liota kylmässä vedessä 6-12 tuntia. Lisää loput aineet. Keitä 2-3 tuntia. Kun liha on ylikypsää, revi haarukalla pienemmäksi. Poista mahdolliset luu ja nahka. Tarkista suola sekä nesteen määrä, lisää tarvittaessa vettä.
Tarjoile sinapin ja halutessasi raa´an sipulisilpun kera.
Jälkkäriksi sopii mainiosti Pannari!

1 kommentti:

  1. jos on kinkunjämiä ja vielä palvilihaa lisäksi niin jättäisin kyllä lisätyn suolan kokonaan pois. Laittakoon pöydässä, jos joku välttämättä haluaa suolata itseään.... ja nostaa verenpainettaan.... :-)

    VastaaPoista