Hernekeitto
n.500g Herneitä
2 1/2 l Vettä
1 Sipuli
n.2 tl Suolaa
500-1000g Possun Palvilihaa,
mielellään luullista Esim. Kinkun jämä tai Palvipotka
Huuhdo herneet ja liota kylmässä vedessä 6-12 tuntia. Lisää loput aineet. Keitä 2-3 tuntia. Kun liha on ylikypsää, revi haarukalla pienemmäksi. Poista mahdolliset luu ja nahka. Tarkista suola sekä nesteen määrä, lisää tarvittaessa vettä.
Tarjoile sinapin ja halutessasi raa´an sipulisilpun kera.
Jälkkäriksi sopii mainiosti Pannari!
jos on kinkunjämiä ja vielä palvilihaa lisäksi niin jättäisin kyllä lisätyn suolan kokonaan pois. Laittakoon pöydässä, jos joku välttämättä haluaa suolata itseään.... ja nostaa verenpainettaan.... :-)
VastaaPoista