sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Lasimestarin silli

Lasimestarin silli

2-3 silliä tai
4-6 sillifilettä
1 porkkana
1 iso punasipuli
1 tl kokonaisia maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl sinapinsiemeniä
pieni pala piparjuurta
pieni pala inkivääriä

Liemi
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2-1 dl sokeria

Puhdista  sillit. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja
liota sen jälkeen muutama tunti kylmässä vedessä.
Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.
Viipaloi sillit parin senttimetrin viipaleiksi selkäruotoineen.
Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne.
Lado lasitölkkiin kerroksittain sillipalat, viipaloitu
porkkana, renkaiksi leikattu sipuli, piparjuuri- sekä
inkiväärilastut ja mausteet. Kaada päälle kylmä
kiehautettu liemi. Ellei liemi riitä, keitä sitä lisää.
Anna maustua viileässä 2-3 päivää ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti