perjantai 19. joulukuuta 2014

Suutarinlohi

Suutarinlohi

Jouluversio tuoreista silakoista, perinteisesti Suutarinlohi valmistetaan suolasilakoista mutta onnistuu vallan mainiosti myös tuoreesta Silakasta. Ohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin, meillä on tapana tehdä tälläinen versio jouluisin ja kesällä tulee tehtyä pelkällä keltasipulilla, tillillä ja maustepippurilla, joulupöytään on kiva tehdä värikkäämpi! Liemen määrä vaihtelee kipan muodosta riippuen, sen verran on hyvä että "aarteet" peittyvät...

n.500g Silakkafileitä
tai vajaa 1 kg pyöreitä -> perkaa
1 Punasipuli, renkaina
1 Keltasipuli, renkaina
nippu Tilliä (Mökkipaniikissa laitettu kuivaakin tilliä, on OK!)
1-2 tl Roseepippureita
1-2 Laakerinlehtiä
1-2 tl Maustepippureita, hienonna morttelissa
n.1dl Karkeaa suolaa (n.1rkl joka kerrokseen)
Liemi
2 dl Etikkaa
6 dl Vettä
n.2tl Sokeria (voi laittaa runsaammin, meillä näin)

Lado kerroksittain silakkafileitä ja sipulirenkaita joille rosautat suolaa, maustepippuria ja tilliä.
Toista kerroksia ja laita päällimmäiseen kerrokseen roseepippurit ja  laakerinlehdet. Valmista liemi sekoittamalla ainekset keskenään, kaada kalojen päälle niin paljon että peittyät. Anna tekeytyä vuorokausi.
TIP TAP !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti