tiistai 2. joulukuuta 2014

Seljankaa ja Valkosipuli-Yrtti Juustosarvia

Soppaa pakkaskeleihin ja pikaisia valkosipuli-yrtti juustosarvia....


Seljanka "Riga" 4.lle

1 pkt      Pekonia, suikale
1            Porkkana, suikale
1            Sellerinvarsi, siivu
1            Suolakurkku, suikale
1            Sipuli, suikale
4            Valkosipulinkynttä, siivu
n. 100 g Kaalia, suikale
tai 2 dl   Hapankaalia
2-3 rk l  Voita
1 prk      Tomaattipyrettä
n.1 l       Vettä
1/2         Kanaliemikuutio
1/2         Lihaliemikuutio
1/2         Kasvisliemikuutio
2 rkl       Sitruunanmehua
2-3 rkl    Suolakurkun lientä
0,5-1 tl   Timjamia
0,5-1 tl   Oregnoa
Mustapippuria
Tapascoa
Oliiviöljyä

Paista kuutioidut pekonit kauniin ruskeiksi, kuullota pekonin rasvassa ja voissa kasviksia hetken, lisää tomaattipyre, pyörittele hetki ja lisää loput ainekset. Anna hautua noin 30 min. tarkista maku. Lisää makuja että saat mausta mukavan mausteisen, hieman tulinen ja hapanimelä, nenästä pitää valua tippa tätä syödessä :)
Tarjoiluun sitruunan siivuja, smetanaa, tuoretta leipää....
















                            Valkosipulia, yrttejä, juustoa....





Juustosarvet
3 1/2 dl   Vehnäjauhoja
2 dl          Juustoraastetta
2 1/2 tl     Leivinjauhetta
1/2-1 t l   Suolaa
50 g         Voita, sulana
2 dl          Kermaviiliä

Perustäyte:
1              Muna
2 dl          Juustoraastetta

Lisätäyte vaihtoehto munajuustoseoksen joukkoon, tällä kertaa laitoin valkosipulia ja yrttejä
0,5 tl        Suolaa
2              Valkosipulinkynttä, murskattuna
0,5-1 dl    Yrttejä hienonnettuna (persilijaa, ruohosipulia ym...)

Tai
Munajuustoseos + 1 dl pestoa
Tai
Munajuustoseos + 1 dl tapenadea
Tai
Munajuustoseos + kinkunsiivu/salamia ja juustona emmentalia
Tai
Munajuustoseos + Pepperonia ja paprikasuikaleita
Tai
Munajuustoseos + Tilliä ja kylmäsavulohta
Tai
Munajuustoseoksen juuston vaihtaa Aurajuustoon/Mustapekkaan/Mozzarellaan...ym...

Tai mitä ikinä keksit :)

Voiteluun: munaa

Pinnalle: juustoraastetta tai sesaminsiemeniä

Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe kulhossa.
Lisää joukkoon rasva ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palat palloiksi.
Kauli pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
Jaa levyt 6-8 yhtä suureen osaan kolmioiksi.
Sekoita täytteen aineet taikinakulhossa.
Jaa täyte kolmioiden leveään päähän.
Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen.
Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai siemeniä.
Paista 225 asteessa n.15 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti