tiistai 16. joulukuuta 2014

Riimiliha

Riimiliha

n. 500g Naudan ulkofilettä
tai sisäpaistia
2 rkl öljyä
1 rkl Mustapippuria
1 rkl Roseepippuria
1 tl Valkopippuria
1 rkl Katajanmarjoja
1 rkl Sinapinsiemeniä
1 tl   Valkoviinietikkaa
1/2 dl Merisuolaa
1 rkl Sokeria

Tee morttelissa mausteista ja öljystä seos ja hiero mausteseos kalvoista putsatun lihan pintaan.
Laita liha pussissa jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi ja
pakasta sen jälkeen. Leikkaa kohmeisesta lihasta
paperin ohuita siivuja ja nauti!

Sopii hyvin graavin kalan tapaan juhlapöytään tai vaikka
kesällä smetanakastikkeen ja uusien perunoiden kera!!


Smetanakastike Riimilihalle

1 prk Smetanaa
1/2 dl Ruohosipulia
1/4 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1rkl Dijon sinappia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua n.30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti