Valkosuklaa Glögikakku
pohja
180 g piparkakkuja
75 g voita
1 rkl kahvia
Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
130 g valkoista suklaata
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa glögiä
päälle
3 dl punaista glögiä
2 dl hyytelösokeria
(tippa punaista väriä)
Laita halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja
suihkuta vuokasprayta reunoille. (Näin saat kakun nätisti sörkkimättä
irti :) )
Hienonna piparkakut. Lisää sula voi ja kahvi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri.
Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa
vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita
hyvin.
Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Kiehauta ja lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.
Lusikoi glögikiille päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n.30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti